Senza  Peli 

American Hairless Terriër 

The Xoloitzcuintle

Geschiedenis Xoloitzcuintli
Soms genoemd de eerste hond van Amerika, is de Xolo een haarloos ras dat al vele eeuwen bestaat, zoals blijkt uit afbeeldingen op pre-Columbiaans aardewerk en rapporten van de Spaanse veroveraars. De honden met een warm lichaam werden gewaardeerd om hun genezende eigenschappen en stonden bekend om het helpen bij kiespijn, slapeloosheid en kwalen die profiteren van warmte, zoals reuma en astma. Ze weren ook boze geesten en indringers af.


Gedrag en persoonlijkheid
De Xoloitzcuintli is een ras dat zich goed aanpast aan verschillende levensstijlen. Hij is loyaal, gelukkig en slim, maar soms kan hij koppig en eigenzinnig zijn. Hij is een goede waakhond en heeft de neiging om zijn familie en territorium te beschermen.
De Xoloitzcuintli is aanhankelijk en zal het heerlijk vinden om met je mee te knuffelen terwijl je op de bank zit. Hij kan goed zijn met kinderen wanneer hij met hen is grootgebracht en is het meest geschikt voor een gezin dat veel thuis is en hem bij activiteiten betrekt. Interessant is dat hij ook de neiging heeft zich te wijden aan één persoon in het gezin.
De Xoloitzcuintli kan moedeloos worden als hij in de zorg van iemand anders wordt achtergelaten. Als zijn mensen niet veel tijd met hem doorbrengen, is hij waarschijnlijk destructief worden voor aandacht.

Temperament
De Xoloitzcuintli heeft een gereserveerd en voorzichtig temperament met vreemden, maar hij is meestal niet timide. Hij neemt zijn tijd om gasten te bestuderen voordat hij besluit of hij ze accepteert en houdt er niet van door hen aangeraakt te worden. Vroege socialisatie is essentieel om ervoor te zorgen dat hij niet bang is wanneer hij wordt blootgesteld aan nieuwe situaties of mensen. Aan de positieve kant, deze eigenschappen maken hem een ​​goede waakhond. Hij is gevoelig en is het best geschikt voor een huis met oudere kinderen die hem respectvol zullen behandelen. De Xoloitzcuintli is ook sociaal met andere huisdieren, waaronder katten.
De Xoloitzcuintli is niet hyper, maar hij geniet wel van activiteit, met name lichamelijke activiteit in combinatie met een mentale uitdaging. Hij blinkt vooral uit in behendigheid.
De Xoloitzcuintli leert snel, zowel in huis-opleiding als in gehoorzaamheidstraining. Hij reageert goed op positieve versterkingstechnieken zoals prijzen, spelen en voedselbeloningen. Houd zijn aandacht vast en houd trainingssessies kort, leuk en interessant.


E-mailen
Info